وال استریت ژورنال: دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا از ماه‌ها قبل آموزش دیده بودند

شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۵

وال استریت ژورنال گزارش داد که گروه‌های چپ‌گرا و کسانی که در اعتراضات پیشین آمریکا حضور داشتند، از چند ماه پیش، دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا را آموزش داده بودند.

وال استریت ژورنال در این گزارش که روز جمعه منتشر شد، نوشت که تاکتیک‌های سیاسی که زیربنای برخی از اعتراضات اخیر در آمریکا در طرفداری از فلسطین بوده، «نتیجه ماه‌ها آموزش، برنامه‌ریزی و تشویق فعالان قدیمی و گروه‌های چپگرا» بوده است.

بر اساس این گزارش، در دانشگاه کلمبیا، در هفته‌ها و ماه‌ها قبل از اینکه پلیس اردوگاه‌ها را در محوطه دانشگاه نیویورک برچیند و تظاهرکنندگانی را که ساختمان‌های دانشگاهی را اشغال کرده بودند، از محل دانشگاه خارج کند، سازمان‌دهندگان اعتراضات دانشجویی مشورت با گروه‌هایی مانند گروه «دانشجویان ملی برای عدالت در فلسطین»، فعالان دانشجویی پیشین و اعضای گروه منحل شده «پلنگ سیاه» را آغاز کردند.

از چند روز پیش، پردیس‌های دانشگاهی در سراسر آمریکا تحت تاثیر ناآرامی‌هایی قرار گرفتند که منجر به درگیری با پلیس، تعطیلی برخی کلاس‌ها و جلب توجه افکار عمومی نه تنها در داخل آمریکا که در جهان شد.

خواسته‌های معترضان از دانشگاهی به دانشگاه دیگر تا حدودی متفاوت بود اما خواست اصلی معترضان این بود که دانشگاه‌ها از ارتباط با شرکت‌های مرتبط با اسرائیل یا شرکت‌هایی که از جنگ اسرائیل با حماس سود می‌برند، خودداری کنند.

این روزنامه آمریکایی می‌افزاید که سازمان‌دهندگان اعتراضات دانشجویی در مورد اعتراضات گذشته و همچنین مناقشه ارضی میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها تحقیق کردند.

بر اساس این گزارش، این افراد در یک جلسه آموزشی چند عضو گروه منحل‌شده «پلنگ سیاه» نیز شرکت کردند، که در آن، به آنان در مورد اهمیت رسیدگی به اختلافات داخلی در جنبش‌شان گفته شد.

سودا پولات، دانشجوی فارغ‌التحصیل و سازمان‌دهنده اعتراضات حامی فلسطین در این زمینه گفت: «ما از بزرگان خود یادداشت برداشتیم، با آنها گفت‌وگو کردیم و نحوه واکنش دانشگاه به اعتراضات قبلی را تحلیل کردیم.»

وال استریت ژورنال نوشت گرچه یک فرماندهی متمرکز برای نظارت بر جنبش اعتراضی دانشجویی مخالف جنگ کنونی غزه وجود ندارد، اما ارتباطاتی بین گروه‌های چپ افراطی قدیمی و معترضان می‌توان یافت.

گروه «دانشجویان ملی برای عدالت در فلسطین» حدود دو دهه است که در سراسر آمریکا فعالیت دارد و به سازماندهی اعتراضات دانشجویی و اشغال ساختمان‌های دانشگاهی کمک کرده است.

این گروه ماه‌هاست از دانشجویان خواسته تا با قدرت در برابر دانشگاه‌ها بایستند و آنها را از سرمایه‌گذاری در نهادهای طرف تجارت با اسرائیل منع کنند.

صفحات رسانه‌های اجتماعی این گروه، با انتشار ویدیوهایی از اعتراضات، به عرصه‌ای برای تشویق دانشجویان معترض تبدیل شده است.

در اوایل اکتبر، دانشجویان ملی برای عدالت در فلسطین با تظاهرات در دانشکده‌ها برگزاری روزی با عنوان «روز مقاومت» را تبلیغ می‌کرد.

این گروه از سوی بنیاد وسپک (WESPAC)، یک بنیاد فعال در زمینه صلح و عدالت حمایت مالی می‌شود. این سازمان غیرانتفاعی در نزدیکی شهر نیویورک مستقر است و بر اساس گزارش وبسایت آن، ده‌ها سال قدمت دارد.

اتحادیه ضدافترا اعلام کرده که این بنیاد از سازمان‌هایی که یهودستیزی را تبلیغ کرده‌اند، حمایت کرده است.

همچنین این بنیاد در شبکه‌های اجتماعی از اعتراضات اخیر حمایت کرده و ویدیوهایی از آن را منتشر کرده که در آنها معترضان جو بایدن رییس‌جمهور آمریکا را به «نسل‌کشی» متهم کرده‌اند.

رابرت هربست، نماینده وسپک به وال استریت ژورنال گف که این بنیاد «با شرکت‌کنندگان در تظاهرات هماهنگ نبوده یا آموزش یا استراتژی خاصی نداشته است.»

او افزود: «ما از سازمان‌هایی که از خشونت، یهودستیزی یا تروریسم حمایت می‌کنند، حمایت نمی‌کنیم.»

وال استریت ژورنال نوشت که علاوه بر این گروه‌ها، در ماه مارس، یک برنامه آموزشی با عنوان «مقاومت ۱۰۱» در دانشگاه کلمبیا با سخنرانی کسانی از جمله فعالان قدیمی صامدون، شبکه همبستگی زندانیان فلسطینی، یک گروه مستقر در ونکوور که حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر را جشن گرفته بود، برگزار شد.

دولت آمریکا دو بار با اشاره به حمایت آشکار برخی از سازمان‌دهندگان این برنامه از تروریسم و ترویج خشونت، این مراسم را ممنوع اعلام کرد. با این حال، دانشجویان دانشگاه کلمبیا این برنامه را برگزار کردند و دانشگاه مجبور شد وضعیت تحصیلی تعدادی از آنان را به حالت تعلیق درآورد.

بر اساس اطلاعات منتشر شده در وب‌سایت صامدون، این شبکه «متشکل از سازمان‌دهندگان و کنشگرانی است که با همبستگی در راه مبارزه‌ برای آزادی زندانیان و اسیران فلسطینی تلاش می‌کند».

در آذرماه گذشته، چند روز پس از اظهارات صدراعظم آلمان علیه صامدون، وزیر کشور آلمان اعلام کرد فعالیت این گروه در خاک آلمان ممنوع است.

پس از حمله ناگهانی و گسترده حماس به اسرائیل که در جریان آن تعداد زیادی از غیرنظامیان نیز کشته یا ربوده شدند، صامدون در تجمع‌هایی در آلمان این حمله را جشن گرفته بود و پلیس آلمان تعدادی از شرکت‌کنندگان در این تجمعات را بازداشت کرد.

رابرت پاپ، استاد علوم سیاسی در دانشگاه شیکاگو که در زمینه خشونت سیاسی تحقیق می‌کند، نقش سازمان‌دهندگان خارجی به عنوان یک عامل در اعتراضات را تایید کرده است.

او گفت در حالی که بسیاری از جوانان از تاریخ پیچیده منطقه خاورمیانه مطلع نیستند و فقط تحولات را در رسانه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند، این عوامل خارجی با موفقیت از خشم دانشجویان در مورد خشونت‌ها در غزه سوءاستفاده می‌کنند.

پیشتر نوع مدیریت دولت بایدن در زمینه اعتراضات اخیر دانشجویی در آمریکا انتقادهایی را برانگیخته است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور پیشین آمریکا، در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال درباره حملات جمهوری اسلامی به اسرائیل نوشت: «اسرائیل تحت حمله است. هرگز نباید اجازه داده می‌شد که این اتفاق بیفتد. اگر من رییس‌جمهور بودم هرگز این حمله اتفاق نمی‌افتاد.»

رییس‌جمهوری آمریکا، در نخستین اظهاراتش پس از اعتراضات و تحصن دانشجویان حامی فلسطین در برخی از دانشگاه‌های این کشور، گفت که «آزادی بیان و حاکمیت قانون» باید در اعتراضات حامیان فلسطین در دانشگاه‌های این کشور رعایت شود.

بایدن روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه از حق اعتراض مسالمت‌آمیز در محوطه دانشگاه‌های این کشور دفاع کرد اما گفت خرابکاری، خشونت، سخنان تنفرآمیز و دیگر نوع «هرج و مرج» هیچ نقشی در اعتراض مسالمت‌آمیز ندارند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبر
جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی

شنیداری

پادکست‌ها