تظاهرات حوثی‌های یمن در حمایت از فلسطین، صنعا، ۲۵ خرداد

استفاده حوثی‌های یمن از جیبوتی برای واردات تسلیحات ایرانی

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۲۷

روزنامه وال‌ استریت ژورنال روز یک‌شنبه ۲۷ خرداد به نقل از مقام‌های غربی و حوثی‌های یمن گزارش داد این گروه به جای واردات مستقیم تسلیحات و تجهیزات مورد نیاز خود از ایران، از مسیرهای جدیدی مانند جیبوتی بهره می‌برد.

بر اساس این گزارش، سلاح‌ها از بنادر ایران به کشور جیبوتی در شرق آفریقا می‌روند و سپس از طریق کشتی‌های غیرنظامی، در اختیار حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی قرار می‌گیرند.

حوثی‌ها همچنین از لبنان به عنوان مرکزی برای خرید قطعات یدکی پهپادها از چین استفاده می‌کنند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ۱۰ آبان ۱۴۰۲ بر ضرورت توقف صدور نفت و ارزاق به اسرائیل تاکید کرد و از دولت‌های اسلامی خواست با اسرائیل همکاری اقتصادی نکنند.

در پی اظهارات خامنه‌ای، حوثی‌های یمن، از گروه‌های نیابتی حکومت ایران، حملات خود را به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن آغاز کردند و امنیت دریانوردی را در منطقه به خطر انداختند.

این گروه هدف از این عملیات را هم‌بستگی با مردم فلسطین در جریان مناقشه غزه اعلام کرده است.

تظاهرات حوثی‌های یمن در حمایت از فلسطین با در دست داشتن تصاویری از ابراهیم رئیسی، صنعا، چهارم خرداد

وال‌ استریت ژورنال در ادامه گزارش خود با استناد به گفته‌های تحلیل‌گران نوشت به نظر می‌رسد حوثی‌ها برای اولین بار از یک شناور بدون سرنشین با قابلیت کنترل از راه دور، برای حمله موفقیت‌آمیز به یک کشتی استفاده کردند.

خدمه این کشتی که در مالکیت یونان قرار دارد، پس از این حمله مجبور به ترک آن شدند. بار این کشتی ذغال سنگ بود.

به گفته این روزنامه، استفاده حوثی‌ها از شناور بدون سرنشین در عملیات خود، تدابیر آمریکا را برای جلوگیری از حملات موشکی و پهپادی این گروه خنثی ‌می‌کند.

آمریکا و بریتانیا از دی‌ماه ۱۴۰۲ در پاسخ به عملیات حوثی‌ها، مواضع این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی را در نقاط مختلف یمن در چندین نوبت هدف قرار داده‌اند.

به گزارش وال استریت ژورنال، یک کشتی اوکراینی نیز روز شنبه ۲۶ خرداد، سرنوشتی مشابه کشتی یونانی یافت و خدمه به ناچار آن را تخلیه کردند.

شرکت امنیت دریایی آمبری بریتانیا با اشاره به آسیب جدی وارده به دو کشتی ظرف چند روز گذشته، نسبت به «افزایش قابل توجه» اثربخشی عملیات حوثی‌ها در آب‎‌های منطقه هشدار داد.

آمبری همچنین به استفاده بی‌سابقه حوثی‌ها از شناور بدون سرنشین پرداخت و افزود موتورخانه کشتی هدف قرار گرفته در این حمله پر از آب شد.

در همین رابطه، آرسنیو دومینگوئز، دبیرکل سازمان بین‌المللی دریانوردی روز ۲۵ خرداد تاکید کرد: «این شرایط نمی‌تواند ادامه یابد.»

هم‌زمان تلاش‌های بین‌المللی برای تشدید فشارها بر حوثی‌ها به منظور کاهش توانایی‌های نظامی آنان ادامه دارد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز ۲۱ خرداد در بیانیه‌ای اعلام کرد ۱۰ فرد، نهاد و کشتی را به دلیل نقش آن‌ها در انتقال غیرقانونی نفت و سایر کالاها برای حوثی‌های یمن تحت تحریم قرار داده است.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری ایالات متحده در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: «حوثی‌ها همچنان از یک شبکه پشتیبانی گسترده برای تسهیل فعالیت‌‎های غیرقانونی خود استفاده می‌کنند که پنهان کردن مبدا محموله‌ها، جعل اسناد حمل و نقل و ارائه خدمات به کشتی‌های تحریم‌شده را شامل می‌شود.»

استرالیا نیز روز چهارم خرداد این گروه را به فهرست سازمان‌های تروریستی خود اضافه کرد.

به گفته دادستان کل استرالیا، حملات خشونت‌آمیز حوثی‌ها باعث کشتار غیرنظامیان، گروگان‌گیری و اختلال شدید در حقوق و آزادی‌‌های دریانوردی در آب‌های اطراف شبه‌جزیره عربستان شده و امنیت دریایی و رفاه جهانی را تضعیف کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
سیاست با مراد ویسی
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها