آمریکا: باید فرض کنیم جمهوری اسلامی همچنان آماده و خواستار حمله به اسرائیل است

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۰۵

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا و سخنگوی پنتاگون در اظهارنظرهای جداگانه گفتند که ارزیابی آنها نشان می‌دهد که خطر حمله جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی‌اش به اسرائیل همچنان وجود دارد. آمریکا در عین حال بر حفظ آرایش نظامی کنونی خود در منطقه تاکید کرده است.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز دوشنبه پنج شهریور به خبرنگاران گفت: «ما باید فرض را بر این بگذاریم که جمهوری اسلامی همچنان آماده و خواستار حمله به اسرائیل است.»

کربی حمله بامداد یک‌شنبه حزب‌الله لبنان، بزرگ‌ترین گروه نیابتی جمهوری اسلامی، را «قابل توجه» دانست و در عین حال گفت که واشینگتن موضع دفاعی مستحکم خود در خاورمیانه را حفظ می‌کند.

در همین حال پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، نیز روز دوشنبه پنج شهریور، به خبرنگاران گفت:«خطر حمله جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی‌اش به اسرائیل همچنان وجود دارد.»

او با اشاره به اظهارات علنی رهبران جمهوری اسلامی گفت:«ارزیابی‌های ما نشان می‌دهد که خطر حمله همچنان خطر وجود دارد».

رایدر گفت:« ما همچنان در آمادگی کامل هستیم تا در صورت حمله، ضمن کمک به توان دفاعی اسرائیل، از نیروهایمان حفاظت کنیم.»

سخنگوی پنتاگون افزود آمریکا در حمله اخیر اسرائیل به جنوب لبنان دخالتی نداشت، اما برای شناسایی و ردیابی پهپادها و موشک‌های حزب‌الله به اسرائیل «پشتیبانی اطلاعاتی و نظارتی» ارائه داد.

اسرائیل بامداد یکشنبه، سوم شهریور، در حمله‎‌ای پیش‌دستانه به مواضع حزب‌الله در جنوب لبنان دقایقی پیش از آغاز عملیات موشکی و پهپادی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی به اسرائیل، پرتابگرهای حزب‌الله را هدف گرفت.

حزب‌الله لبنان می‌گوید با ۳۲۰ و پهپاد و موشک به ۱۱ سایت نظامی اسرائیل حمله کرده است. به گفته حزب‌الله، این گروه توانسته مرکزی نظامی در نزدیکی تل‌آویو را هدف بگیرد. حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله، این عملیات را «موفقیت‌آمیز» توصیف کرده است.

در مقابل اسرائیل می‌گوید در این حمله به هیچ پایگاه و مرکز نظامی در این کشور هیچ آسیبی وارد نشده است.

آمریکا بارها نگرانی خود از بالا گرفتن تنش در منطقه و تبدیل درگیری فعلی به جنگی گسترده‌تر در خاورمیانه ابراز کرده است.

ژنرال چارلز کیو. براون، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا، که به منطقه سفر کرده است، پس از سفر به مصر و دیدار با رییس‌جمهوری این کشور، روز دوشنبه پنج شهریور، در اسرائیل با یوآو گالانت، وزیر دفاع این کشور دیدار کرد.

گالانت در این دیدار با مقامات امنیتی اسرائیل از جمله یوآو گالانت، وزیر دفاع این کشور، دیدار کرد.

یوآو گالانت گفت که «تهدید جمهوری اسلامی به بیشترین حد خود رسیده است و برای مقابله با این تهدید با با هم همکاری کنیم.»

این در حالی است که کانال ۱۲ اسرائیل روز دوشنبه گزارش داد که این کشور از آمریکا خواسته که به تعهد چندین‌ساله خود برای جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک کشور هسته‌ای عمل کند و این موضوع نیازمند یک تهدید نظامی از سوی واشینگتن یا اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران است.

در این گزارش گفته شده که آمریکا به اسرائیل اعلام کرده به علت افزایش تنش‌ها، ناوگان خود را برای چند هفته دیگر در منطقه نگه خواهد داشت.

براون، پس از سفری سه‌روزه در خاورمیانه، در پاسخ به این پرسش رویترز که آیا خطر فوری یک جنگ منطقه‌ای کاهش یافته است، گفت: «تا حدودی بله.»

او هنگام ترک اسرائیل گفت: «دو مورد بود که معلوم بود قرار است اتفاق بیفتد. یکی اتفاق افتاده است. حالا بستگی دارد دومی چگونه پیش رود.»

رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا افزود نحوه پاسخ جمهوری اسلامی، نحوه پاسخ اسرائیل را تعیین می‌کند، که آن نیز مشخص می‌کند که آیا درگیری گسترده‌تری رخ خواهد داد یا خیر.

در سوی مقابل، محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، بر گرفتن انتقام از اسرائیل به‌خاطرذ کشتن اسماعیل هنیه در تهران تاکید کرد.

او گفت: «جمهوری اسلامی خودش برای انتقام تصمیم می‌گیرد و محور مقاومت نیز در این راستا هما‌ن‌طور که در روز گذشته دیدیم به صورت جداگانه و مستقل عمل خواهد کرد.»

پیشتر نیز عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفته بود: «پاسخ به اسرائیل قطعی است.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
اقتصاد و بازار
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها