مدیر تلگرام پس از تفهیم اتهام با وثیقه ۵ میلیون یورویی آزاد شد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۰۷

پاول دورف، مدیرعامل و مالک تلگرام، رسما از سوی دستگاه قضایی فرانسه متهم، و با وثیقه ۵ میلیون یورویی و تحت نظارت قضایی آزاد شد. او همچنین اجازه ترک خاک فرانسه را ندارد.

لور بکو، دادستان پاریس شامگاه چهارشنبه هفت شهریور با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که دورف پس از چهار روز بازداشت، از سوی دو قاضی تحقیق به تخلف‌های متعدد مربوط به جرایم سازمان‌یافته از جمله «پولشویی یا جرایم یک باند سازمان‌یافته» متهم شده است.

ساعاتی قبل از آن، روزنامه وال‌استریت‌ژورنال خبر داد که دورف شش سال پیش با امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، دیدار کرده بود و مکرون در این دیدار، از او خواسته بود که شرکت تلگرام را به فرانسه منتقل کند. دورف از روز شنبه،‌سوم شهریور، در بازداشت پلیس فرانسه به سر‌می‌برد.

وال‌استریت‌ژورنال روز چهارشنبه نوشت که یک سال پیش از این جلسه، سازمان امنیت فرانسه در عملیاتی مشترک با امارات متحده عربی، آیفون دورف را هک کرد، زیرا مقامات فرانسوی به‌شدت نگران دسترسی داعش به تلگرام برای استخدام عواملی جهت پیشبرد و اجرای حملات خود بودند.

فرانسه در سال‌های اخیر بارها هدف حملات داعش قرار گرفته است. مرگبارترین عملیات داعش، در ۱۳ نوامبر ۲۰۱۵ روی داد که طی آن یک رشته از حمله‌های هماهنگ‌شده متشکل از تیرباران‌های دسته‌جمعی و بمب‌گذاری‌های انتحاری در منطقه‌های یکم، دهم و یازدهم شهر پاریس منجر به کشته شدن ۱۳۰ نفر و مصدومیت ۳۶۸ نفر شد.

معمولا داعش از طریق کانال تلگرامی که دارد مسوولیت حملات مسلحانه را بر عهده می‌گیرد.

پاول دورف شنبه گذشته در حالی که از باکو وارد فرودگاهی در پاریس شد، بازداشت شد.

وال استریت ژورنال به نقل از منابع مطلع نوشت که مکرون در جریان یک ناهار در سال ۲۰۱۸ که تاکنون علنی نشده بود، از دورف، شهروند روس که در آن موقع تابعیت فرانسوی نداشت، خواست که تلگرام را به پاریس منتقل کند.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، دورف در آن زمان، از چنین پیشنهادی استقبال نکرد.

یکی از منابع مطلع گفت که رییس‌جمهوری فرانسه حتی در مورد اعطای تابعیت فرانسه به دورف، با او صحبت کرد.

یک مقام فرانسوی گفت که دورف از مکرون درخواست تابعیت کرده بود.

وال‌استریت‌ژورنال افزود که دولت‌هایی در جهان تلاش کرده‌اند دورف را جذب و کنترل کنند و اغلب در هر دو مورد، شکست خورده‌اند.

دلیل این تلاش دولت‌ها، نظارت و کنترل بر گروه‌هایی در پلتفرم تلگرام است که معمولا شامل برگزارکنندگان تظاهرات ضددولتی در کشورهای مختلف، گروه‌های شبه‌نظامی اسلام‌گرا، قاچاقچیان مواد مخدر و مجرمان سایبری هستند.

به گفته منابع مطلع، در سال ۲۰۱۷، یک سال قبل از دیدار با مکرون، جاسوسان فرانسوی در یک عملیات مشترک با امارات متحده عربی دورف را هدف قرار دادند و آیفون او را هک کردند.

این منابع گفتند که این عملیات جاسوسی که آن هم علنی نشد، با نام رمز «موسیقی بنفش» اجرا شد.

وال‌استریت‌ژورنال تاکید کرد که مقامات امنیتی فرانسه به‌شدت نگران استفاده داعش از تلگرام برای استخدام عوامل و برنامه‌ریزی حملات خود بودند.

به گفته یکی از نزدیکان دورف، شرکت تلگرام برای سال‌ها احضاریه‌ها و دستورهای دادگاه‌ها را که به این شرکت ارسال می‌شد، نادیده می‌گرفت و این احضاریه‎‌ها و دستورها را در یک آدرس ایمیل شرکت که به‌ندرت بررسی می‌شد، ذخیره می‌کرد.

تلگرام می‌گوید اکنون فعالیت‌هایش با قانون خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا مطابقت دارد. این قانون شرکت‌های آنلاین را ملزم به همکاری با مقامات برای مقابله با انتشار محتوای غیرقانونی در پلتفرم‌های خود می‌کند.

وال‌استریت‌ژورنال نوشت هیچ نشانه‌ای از ارتباط مذاکرات قبلی دورف با مکرون یا هک تلفن او با بازداشتش وجود ندارد، اما این دیدار و تلاش اطلاعاتی فرانسه روابط طولانی و پیچیده دورف با فرانسه و امارات را روشن می‌کند.

فرانسه و امارات متحده عربی در سال ۲۰۲۱ به دورف شهروندی اعطا کردند و امارات در آن سال بیش از ۷۵ میلیون دلار در پلتفرم تلگرام سرمایه‌گذاری کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها