یوتیوب نمایش ویدیوهای با موضوع تناسب اندام را برای نوجوانان محدود می‌کند

جمعه ۱۴۰۳/۰۶/۱۶

یوتیوب اعلام کرد از این پس نمایش ویدیوهایی را که در آن‌ها تناسب اندام، ویژگی‌های ظاهری و یا وزن ایده‌آل به تصویر کشیده می‌شود، برای نوجوانان محدود خواهد کرد.

این شرکت تصمیم یاد شده را در واکنش به هشدار کارشناسان درباره مضرات تماشای مکرر این‌ محتوا برای نوجوانان اتخاذ کرده است.

به گفته این شرکت، نوجوانان ۱۳ تا ۱۷ ساله کماکان می‌توانند به ویدیوهای با موضوع تناسب اندام دسترسی داشته باشند اما الگوریتم‌های یوتیوب از این پس ویدیوهای مشابه را برای تماشا به این افراد پیشنهاد نخواهد داد.

یوتیوب می‌گوید هرچند این نوع محتواها قوانین این پلتفرم را نقض نمی‌کنند، تماشای مکرر آن‌ها ممکن است بر سلامت روانی برخی کاربرانش تاثیر منفی بگذارد.

کارشناسان این اقدام را مثبت ارزیابی کرده‌اند اما همزمان معتقدند که این تصمیم باید با «گفت‌وگوی گسترده‌تر» درباره تناسب اندام و سلامت جوانان همراه شود.

الگوریتم یوتیوب معمولا در پایان مشاهده یک ویدیو، محتوای مشابه را به کاربران پیشنهاد می‌دهد. علاوه بر آن، ویدیوهای مرتبط با محتوای در حال مشاهده در ستون کناری این وب‌سایت فهرست می‌شوند.

حالا بر اساس اعلام این پلتفرم، این ویژگی‌ها برای نوجوانان و در هنگام مشاهده برخی موضوعات فعال نخواهد بود.

این پلتفرم افزود ویدیوهایی که به مقایسه برخی ویژگی‌های ظاهری پرداخته و آن‌ها را ایده‌آل جلوه می‌دهند را دیگر به نوجوانان پیشنهاد نمی‌دهد. محتوایی که نوع خاصی از تناسب اندام و وزن مشخص را به عنوان معیار ایده‌آل معرفی می‌کنند نیز در فهرست ممنوعه پیشنهادی برای نوجوانان قرار گرفته است.

همچنین ویدیوهایی که در آن‌ها خشونت اجتماعی در قالب دعواهای بدون تماس نمایش داده می‌شوند هم در این فهرست قرار دارد.

کمیته مشورتی جوانان و خانواده یوتیوب که مسئول تصمیم‌گیری درباره این محدودیت‌ها بوده می‌گوید نوجوانان هنگامی که در مواجهه محتوای مکرر درباره استانداردهای ایده‌آل قرار می‌گیرند، بیش از بزرگسالان مستعد تشکیل باورهای منفی درباره خود هستند.

با این حال، اعمال این محدودیت‌ها تنها در صورتی ممکن است که کاربر وارد حساب کاربری یوتیوب خود شده و تاریخ تولد درستی را نیز ثبت کرده باشد. در غیر این‌صورت این پلتفرم راهی برای تایید صحت سن کاربران ندارد.

کارشناسان باور دارند باید نوجوانان را به شکل گسترده‌تری با این ایده آشنا کرد که ورزش راهی برای بهبود سلامت است و نباید صرفا به دلایل ظاهری انجام شود.

ماه مه ۲۰۲۴ سازمان تنظیم‌کننده مقررات رسانه‌ای بریتانیا (آفکام) به شرکت‌های فناوری توصیه کرد الگوریتم‌های خود را با هدف دور نگه داشتن کودکان از «محتوای سمی» اصلاح کنند.

با این وجود یوتیوب بارها در زمینه مبارزه با محتوای نامناسب ناتوان عمل کرده است. شهریور ۱۴۰۳ روزنامه گاردین در گزارشی از کشف مطالب و ویدیوهای آموزشی رایگان در زمینه اخاذی جنسی با انگیزه مالی در پلتفرم‌های مختلف از جمله یوتیوب خبر داده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گزارش روز با مجتبا پورمحسن
اقتصاد و بازار
کامبوج ۴۵ سال بعد: بخش اول
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها