سفر وزیر خارجه آمریکا به مصر هم‌زمان با ادامه حمله‌های اسرائیل به غزه و کرانه باختری

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۸

در حالی که حمله‌های اسرائیل به مناطق مختلف نوار غزه و کرانه باختری ادامه دارد و انفجارهای گسترده پیجرهای حزب‌الله در لبنان، خطر تشدید درگیری‌های منطقه‌ای را افزایش داده، وزیر خارجه آمریکا قصد دارد در سفر به مصر، جزییات پیشنهاد جدید برای آتش‌بس غزه و آزادی گروگان‌ها را بررسی کند.

در شامگاه سه‌شنبه ۲۷ شهریور و ساعت‌های آغازین چهارشنبه، حمله‌های ارتش اسرائیل به مناطق مختلف نوار غزه، از جمله شهر غزه و اردوگاه پناهندگان نصیرات ادامه داشت.

از سوی دیگر، ارتش اسرائیل چهارشنبه از کشته شدن چهار نیروی خود در درگیری‌های نوار غزه خبر داد و به این ترتیب، تعداد کشته‌های ارتش اسرائیل در جنگ غزه به ۷۱۳ نفر رسیده است.

حمله‌های اسرائیل به کرانه باختری نیز ادامه داشت. به گزارش رسانه‌های فلسطینی، نیروهای اسرائیل سه‌شنبه ۲۷ شهریور به مناطق مختلف کرانه باختری، از جمله در شهرهای زیتا و دیرالغصون طولکرم، بلاطه در نابلس، رام‌الله و الخلیل حمله کردند.

در حالی که انفجار هزاران پیجر حزب‌الله در نقاط مختلف لبنان و کشته شدن دست‌کم ۹ نفر و مجروح شدن نزدیک به سه هزار نفر، خطر تشدید جدی تنش‌ها در منطقه را افزایش داده است، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، چهارشنبه با هدف پیشبرد توافق آتش‌بس غزه، به مصر می‌رود.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گفت بلینکن در دیدار با مقام‌های مصری به دنبال این است که چگونه می‌توان پیشنهادی برای آتش‌بس ارائه داد که مورد قبول دو طرف درگیر باشد.

مقام‌های آمریکایی از هفته‌ها قبل اعلام کرده‌اند که به زودی پیشنهاد جدیدی را برای توافق آتش‌بس غزه و آزادی گروگان‌ها ارائه خواهند داد.

این اولین بار از آغاز جنگ غزه است که بلینکن در سفر به خاورمیانه، در اسرائیل توقف نخواهد کرد. متیو میلر درباره دلیل سفر نکردن بلینکن به اسرائیل، به خبرنگاران گفت علاوه بر اینکه بلینکن قصد دارد درباره برخی مسائل دوجانبه با مصر مذاکره کند، هنوز برخی موضوع‌ها در ارتباط با توافق آتش‌بس باقی مانده که آمریکا باید با دولت مصر آنها را مورد بررسی قرار دهد.

میلر گفت پیشنهاد مورد نظر آمریکا هنوز آماده نشده و به همین دلیل بلینکن نمی‌تواند پیشنهاد زودهنگامی را به اسرائیل ارائه کند یا اقدام‌های دیپلماتیک دیگری را در پیش گیرد.

مذاکرات طولانی برای آتش‌بس

از زمان شروع جنگ غزه، مصر و قطر در تلاش‌های دیپلماتیک آمریکا برای تحقق آتش‌بس در غزه، نقش میانجی‌ مهمی را ایفا کرده‌اند.

همین امر روابط قاهره و واشینگتن را بیش از پیش بهبود بخشیده و باعث شد هفته گذشته بلینکن شرایط حقوق بشری آمریکا برای ارائه کمک‌های نظامی به مصر را کنار بگذارد و برای اولین بار در زمان دولت جو بایدن، با ارائه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار کمک نظامی به این کشور موافقت کند.

در حالی که حماس در حمله‌های سال گذشته خود به اسرائیل هزار و ۲۰۰ نفر را کشت و ۲۵۰ نفر را گروگان گرفت، حمله‌های اسرائیل به نوار غزه نیز به کشته شدن بیش از ۴۱ هزار نفر و آوارگی اکثریت جمعیت دو ملیون و ۳۰۰ هزار نفری این باریکه منجر شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها