واکنش جامعه جهانی بهائی به سفر پزشکیان به آمریکا: سرکوب بهائیان در ایران ادامه دارد

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۰۲

جامعه جهانی بهائی در واکنش به سفر مسعود پزشکیان، رییس دولت چهاردهم به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در بیانیه‌ای با اشاره به وعده‌های پزشکیان برای احترام به حقوق تمامی اقلیت‌های قومی و دینی در کشور، نوشت که بهائیان همچنان در ایران هدف آزار و اذیت قرار می‌گیرند.

جامعه جهانی بهائی در بیانیه‌ای که روز دوم مهر ماه صادر کرد، یادآور شد پزشکیان به دنبال موجی از وعده‌ها که در ماه‌های گذشته به مردم ایران داد، رییس‌جمهور شده و به سازمان ملل رفته است.

این بیانیه با یادآوری وعده‌های پزشکیان مبنی بر عدم وجود تفاوت میان انسان‌ها و اینکه گفته بود «مردم مانند دانه‌های شانه برابر هستند»، نوشت: «با وجود این در جمهوری اسلامی ایران، همچنان فاصله زیادی بین قول و عمل وجود دارد؛ به ویژه در مورد آزار و سرکوب بهائیان.»

پزشکیان پیش از سفر خود به نیویورک، اعلام کرد هدفش از این سفر «خنثی کردن جو موجود در خارج کشور درباره جمهوری اسلامی» است.

رییس دولت چهاردهم روز یکم مهر ماه گفت: «می‌توانیم با ایرانیان آنجا تبادل نظر کنیم و جوی که در خارج کشور ما ایجاد کردند خنثی کنیم. واقعیت همان نیست که آنان از پشت تلویزیون و تریبون‌ها یا در مجامع مطرح می‌کنند.»

سیمین فهندژ، نماینده جامعه جهانی بهائی در مقر سازمان ملل در ژنو گفت که مایل است با خوش‌بینی به اظهارات پزشکیان نگاه کند اما بر اساس تجربه‌های گذشته و کنونی، بیشتر باید به عملکرد او و نه گفته‌هایش توجه کرد.

فهندژ اضافه کرد: «این وعده‌ها هنوز منجر به هیچ تغییری در واقعیت زندگی بهائیان نشده است و شواهد آزار و سرکوب مداوم آنان بدتر و بزرگ‌تر از آن است که بتوان آن‌ها را نادیده گرفت.»

سخنگوی جامعه جهانی بهائی یادآور شد تمامی روسای جمهوری پیشین نیز وعده‌های مشابهی دادند اما بهائیان ایران همچنان «از گهواره تا گور» با همان آزار و سرکوب مداوم مواجه بوده و هستند.

پزشکیان روز یک‌شنبه هنگام ورود به آمریکا برای شرکت در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «به جای خونریزی و جنگ و کشتار باید دنیایی درست بکنیم که در آن همه انسان‌ها بتوانند راحت زندگی کنند.»

مرتضی کاظمیان، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر در ایران‌اینترنشنال، می‌گوید که پزشکیان در نهایت نماینده علی خامنه‌ای و مبلغ جمهوری اسلامی در سازمان ملل و در گفت‌وگو با رسانه‌ها خواهد بود.

جامعه جهانی بهائی در بخشی از بیانیه روز دوم مهر خود، صحبت‌های پزشکیان را در تضاد شدید با جدیدترین حملات به بهائیان در نقاط مختلف ایران در هفته‌های اخیر دانست.

این بیانیه با اشاره به اینکه پزشکیان گفته است ارتباط میان ایرانیان «از اقوام و مذاهب مختلف» باید «از طریق گفت‌وگوهای فرهنگی و هنری تقویت شود»، یادآور شد: «در واقعیت در مرداد ماه امسال پرونده فرسایشی و بسیار ناعادلانه ۱۰ زن بهائی در اصفهان، با حضور این زنان در دادسرای انقلاب اصفهان و متهم شدن به جرم ترویج عقاید بهائی، وارد مرحله جدیدی شد.»

جامعه جهانی بهائی اضافه کرد: «دلیل این اتهام، برگزاری کلاس‌های زبان انگلیسی، موسیقی، یوگا و نقاشی برای نوجوانان، کودکان و مهاجران افغانستانی در این شهر بود. این اتهام‌ها نتیجه شکایت‌های خصوصی‌ همسایگان این بهائیان است که با فشار ماموران دولتی و با تهدید تلفنی و احضار این همسایگان به دادگاه اخذ شده است. با وجود اینکه دادگاه هنوز در حال برگزاری است این ۱۰ زن عملا مجرم شناخته شده‌اند.»

دادسرای اصفهان، ۱۴ مرداد امسال کیفرخواست پرونده یگانه آگاهی، ندا بدخش، پرستو حکیم، نگین خادمی، آرزو سبحانیان، مژگان شاهرضایی، شانا شوقی‌فر، یگانه روح‌بخش، ندا عمادی و بهاره لطفی، زنان بهائی را با اتهامات «تبلیغ علیه نظام و انجام فعالیت تبلیغی و آموزشی انحرافی مغایر با شرع مقدس اسلام» صادر کرد.

جامعه جهانی بهائی در بیانیه خود به موارد دیگری از نقض حقوق شهروندان بهائی در ایران از جمله محرومیت از تحصیل هزاران جوان بهائی در بیش از چهار دهه گذشته، بازداشت، مصادره اموال، پلمب محل کسب، آتش زدن آرامستان بهائیان و قطع تماس‌های تلفنی و ملاقات‌های خانوادگی مهوش ثابت، زن بهائی زندانی در اوین اشاره کرد.

در بخشی از این بیانیه با بیان اینکه «دولت ایران باید حقوق بشر را رعایت کند و همه را در مقابل قانون برابر بداند»، به نقل از فهندژ آمده است: «برای اینکه اقدامات رییس‌جمهور پزشکیان با این خواست مردم و با گفته‌های خودش مطابقت داشته باشد، او و همکارانش باید حقوق بهائیان، سایر اقلیت‌های دینی و قومی، زنان و همه کسانی را که تحت حفاظت دولت او هستند، رعایت کنند.»

بهائیان بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ به طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفته‌اند.

فشارهای جمهوری اسلامی بر بهائیان در ایران طی ماه‌های گذشته شدت گرفته است.

منابع غیررسمی می‌گویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی می‌کنند.

قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌ را به رسمیت می‌شناسد.

تابلو‌ی شرمساری مقابل سفارت جمهوری اسلامی در برلین

هم‌زمان با بیانیه جامعه جهانی بهائی، سازمان عفو بین‌الملل با نصب تابلوی شرمساری مقابل سفارت جمهوری اسلامی در برلین، خواستار توقف اعدام‌ها در ایران، به ویژه اعدام کودکان شد.

عفو بین‌الملل بر روی این تابلو شعار «اعدام‌ها را در ایران متوقف کنید» نوشته است.

این نهاد حقوق بشری در بخش دیگری از متن خود بر روی این تابلو نوشته است: «زندان‌های ایران به صحنه اعدام‌های دولتی دسته‌جمعی تبدیل شده‌اند. در میان هزاران نفر کشته‌شده، اعضای گروه‌های قومی و به حاشیه رانده‌شده و همچنین معترضان، از جمله کودکان قرار دارند.

عفو بین‌الملل خطاب به جامعه بین‌المللی نوشت: «اکنون برای پایان دادن به اعدام‌ها تلاش کنید.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما
خبر
چند چند

شنیداری

پادکست‌ها