نایب رییس شورای شهرستان چوار: کارگران به‌دلیل‌ فقر و بیکاری خودکشی می‌کنند

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۴

علی فتح‌اللهی، نایب رییس شورای شهرستان چوار در استان ایلام، با اشاره به وجود مشکلاتی از جمله بیکاری، فقر اقتصادی و نبود زیرساخت‌های درمانی در این شهرستان گفت که طی سال‌های گذشته موارد خودکشی به‌دلیل مشکلات معیشتی زیاد بوده است و تنها در یک کارخانه، شش کارگر اقدام به خودکشی کردند.

خبرگزاری ایلنا روز ۱۴ آبان در گزارشی با عنوان «خودکشی مردم در صنعتی‌ترین شهر ایلام به‌دلیل بیکاری» نوشت که فقرا در این شهر به آب شرب سالم نیز دسترسی ندارند.

نایب رییس شورای شهرستان چوار در گفت‌وگو با ایلنا به مشکلات زیر ساختی این شهرستان پرداخت و گفت: «چوار به عنوان شهری صنعتی و همجواری با شرکت پتروشیمی بیشترین آمار فقر و بیکاری را دارد و حتی از داشتن پارکی برای تفریح مردم محروم است.»

فتح‌اللهی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته موارد خودکشی به‌دلیل مشکلات معیشتی در شهرستان چوار زیاد بوده، گفت: «در یک کارخانه شش مورد اقدام به خودکشی داشتیم. امسال سه مورد اقدام به خودکشی نافرجام داشتیم که مربوط به کارگران پروژه‌ای ارغوان گستر بودند.»

او تاکید کرد که این کارگران نیز به‌دلیل مشکلات ناشی از بیکاری و مشکلات معیشتی دست به این کار زده‌اند.

به توصیه کارشناسان اگر با کسی یا کسانی روبه‌رو می‌شوید که از جمله‌ها و عبارت‌هایی که نشان‌دهنده افسردگی یا تمایل به پایان زندگی استفاده می‌کنند، از آنان بخواهید با پزشک معتمد، نهادهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند یا فردی مورد اعتماد درباره نگرانی‌هایشان صحبت کنند. اگر به خودکشی فکر می‌کنید، در ایران با اورژانس اجتماعی با شماره تلفن ۱۲۳ تماس بگیرید.

در سال‌های گذشته گزارش‌های بسیاری درباره خودسوزی و خودکشی شماری از کارگران بیکار شده پتروشیمی چوار منتشر شده است.

روز ۱۶ مهر ماه، گروهی از کارگران پتروشیمی ارغوان‌گستر ایلام در حمایت از همکاران بازداشت شده خود در مقابل ساختمان دادگستری شهرستان چوار، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

در جریان این تجمع، دو نفر اقدام به خودسوزی نافرجام کردند که یکی از آن‌ها پدر یکی از کارگران بازداشت شده بود.

ایلنا، سوم مرداد گزارش داد در طول یک هفته سه نفر در چوار ایلام دست به خودکشی زدند که دو نفرشان کارگران پیمانکاری پتروشیمی ارغوان‌گستر هستند.

طبق این گزارش، این افراد به تازگی از کار بیکار شده بودند و نفر سوم نیز همسر یکی دیگر از کارگران بیکار شده همین پتروشیمی است.

شهرستان چوار حدود ۱۲ هزار نفر جمعیت دارد که بیشتر این جمعیت تقریبا در مرکز شهرستان متمرکز هستند.

نایب رییس شورای شهرستان چوار با بیان اینکه شرکت‌های پتروشیمی «ایلام» و «ارغوان‌گستر» در استان ایلام مشغول به فعالیت هستند، به ایلنا گفت بیش از ۱۰۰ کارگر در پتروشیمی ارغوان‌گستر چهار تا پنج سال کار کرده‌اند که تعدادی از آن‌ها به امید داشتن کار، تسهیلات گرفته و قسط بدهکارند.

فتح‌اللهی اضافه کرد که چندی پیش کارگران اخراج شده برای اعتراض جلو پتروشیمی تجمع کردند، اما دادستان چوار دستور بازداشت هشت نفر از آن‌ها را صادر کرد.

به گفته متخصصان، رشد بی‌عدالتی، فقر، فساد،‌ سرکوب و ناکامی در ایران باعث شده تا سلامت روان جامعه در معرض خطر جدی قرار بگیرد.

در این میان کارگران به طور ویژه بارها در اعتراض به موارد مختلف از جمله پرداخت نشدن دستمزد، پایین بودن میزان آن و اخراج از کار، تجمع اعتراضی برگزار کرده‌اند.

با وجود برگزاری این تجمعات، حکومت پاسخ درخوری به آنها نداده و در موارد بسیاری، فعالان کارگری را بازداشت کرده است.

کمتر از ۳۰ درصد نیروهای پتروشیمی چوار بومی هستند

فتح‌اللهی با بیان اینکه هر ایرانی حق دارد هر کجای این کشور که شرایط کار برایش مهیا شود کار کند، گفت: «خدا را خوش نمی‌آید جوان چواری که فاصله پتروشیمی با شهرش فقط ۲۰۰ متر است بیکار باشد و فردی از آن سوی کشور بیاید و در این شرکت مشغول به کار شود.»

این عضو شورای شهر با اشاره به اینکه این پتروشیمی بالغ بر دو هزار نیروی کار دارد، خاطرنشان کرد که کمتر از ۳۰ درصد از این کارگران بومی هستند و همیشه به جای استخدام، اخراج بومی‌ها را در اولویت قرار می دهند.

او اضافه کرد: «جز این پتروشیمی یک پالایش گاز و یک فاز دو پالایش گاز هم در منطقه راه‌اندازی شده است اما متاسفانه آن‌ها هم از نیروی بومی خیلی کم جذب می‌کنند و بیشترین نیروهای‌شان غیربومی هستند.»

آب آلوده

عضو شورای شهر چوار در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود به کیفیت پایین آب در چوار اشاره کرد و گفت مردم برای مصارف شرب از آب چشمه‌های اطراف چوار استفاده می‌کنند یا به شهرستان ایوان که ۱۰ دقیقه با این شهرستان فاصله دارد می روند و آب مورد نیازشان را تامین می کنند.

به گفته فتح‌اللهی، افرادی که وسیله نقلیه ندارند و یا فقیرند، مجبورند از همین آب آلوده برای مصارف شرب استفاده کنند که موجب بیماری‌های گوارشی آن‌ها می‌شود.

فتح‌اللهی با بیان اینکه بارها برای مشکل آب اعتراض شده، گفت اداره محیط زیست به پشتوانه همین اعتراض‌های مردمی، مبلغی را به عنوان جریمه از پتروشیمی چوار دریافت می‌کند اما مشکلی با آن حل نمی‌شود: «بوی نامطبوع آب به خصوص در زمستان ها که پساب های پتروشیمی را همراه باران رها می کنند بسیار آزار دهنده می‌شود.»

او در پایان با بیان اینکه آلودگی آب و هوای شرکت صنعتی برای مردم شهرستان چوار است، از مسئولان جمهوری اسلامی پرسید چرا نمی‌گذارند دست مردم این شهر در این شهرک صنعتی بند شود.

مرکز آمار ایران، خردادماه امسال چکیده طرح آمارگیری نیروی کار را منتشر کرد و نوشت که نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۲ برابر ۸/۱ درصد بوده است.

بر اساس این گزارش جمعیت کشور در سن کار (۱۵ سال به بالا) در سال ۱۴۰۲ حدود ۶۴ میلیون و ۵۵۰ هزار نفر بود که از این تعداد ۲۶ میلیون و ۶۳۸ هزار نفر شاغل بودند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴ با فرداد فرحزاد
خبر
سیاست با مراد ویسی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها