جمهوری اسلامی چگونه قهرمان کیک‌ بوکسینگ را با مستندات «فوتوشاپی» کشت؟

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۵

درحالی امروز وزیر اطلاعات دولت روحانی گفته عوامل «ترور ۴ دانشمند هسته‌ای (علی‌محمدی، شهریاری، رضایی‌نژاد و احمدی روشن) شناسایی نشده‌اند» که ۱۲ سال پیش جمهوری اسلامی مجید جمالی فشی، رزمی‌کار ایرانی و دارنده مدال برنز جهانی کیک‌بوکسینگ را به اتهام ترور مسعود علی‌محمدی به دار آویخت.

در سال ۱۳۹۱، شبکه یک صدا و سیمای جمهوری اسلامی «مستند کلوب ترور» را از اعترافات اجباری ۱۳ نفر به جاسوسی، پخش کرد. این افراد گفتند که به اسرائیل رفته، آنجا آموزش ترور و استفاده از مواد منفجره را دیده‌ و برای ترور دانشمندان اتمی به ایران بازگشته‌اند.

جمالی فشی و مازیار ابراهیمی از افراد حاضر در این اعترافات اجباری بودند. این اعترافات در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد و وزارت حیدر مصلحی رخ داد.

جمالی‌فشی، مربی درجهٔ ۳ سبک اسپورت کیک‌بوکسینگ فدراسیون ورزش‌های رزمی ایران بود.

در پی این اعترافات، سه‌شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۱، مجید جمالی‌فشی، رزمی‌کار، دارنده مدال برنز جهانی کیک‌بوکسینگ و مربی این رشته ورزشی، به اتهام قتل مسعود علی‌محمدی و محاربه، با حکم قاضی ابوالقاسم صلواتی به دار آویخته شد. گفته شده مجید جمالی‌فشی چون زودتر دستگیر شده بود، اعدام شد.

مازیار ابراهیمی که در ۱۲ مرداد سال ۹۸، در یک مصاحبه افشاگرانه با بی‌بی‌سی فارسی، ابعادی از این اعترافات اجباری و تلاش برای پرونده‌سازی را روایت کرده بود، گفته است که چند نفر از کسانی که پیش از اعدام مجید جمالی‌فشی در یکی از سلول‌های کناری او یعنی در یکی از سلول‌های طبقه پائین بند ۲۰۹ در بند بوده‌اند، مدتی بعد برای او در زندان روایت کرده‌اند که شبی که جمالی‌فشی را برای اعدام برده‌اند او با صدای بلند به مأموران پرخاش کرده‌است: «جمالی‌فشی به مأموران می‌گوید شما به من قول دادید که به آن‌ها بگویید من دارم با شما همکاری می‌کنم و وقتی قاتل اصلی بازداشت شد از من قدردانی می‌کنید؛ اما در پاسخ به جمالی‌فشی می‌گویند نه نظر حاجی عوض شده‌است و تشخیص داده‌است این را نگوید و همسر شهید هم پیش آقا رفته‌است و آقا هم گفته اعدامت کنیم.»

پس از اعدام جمالی‌فشی، بررسی‌های فراوانی توسط رسانه‌های خارجی و فارسی‌زبان در صحت‌سنجی ویدئوی اعترافات اجباری و مستندات ادعایی جمهوری اسلامی برای متهم شناختن این رزمی‌‌کار انجام شد که عمده آنها نشان می‌داد اعترافات جمالی فشی، اجباری و مستندات، ساختگی و حتی در مواردی به وضوح، ناشیانه با فوتوشاپ، دستکاری و ساخته شده است.

قربانی افشای اسناد ویکی‌لیکس

برخی رسانه‌ها، از جمله تایمز لندن نوشتند که دستگیری جمالی‌فشی در ادامه انتشار اسناد سایت ویکی لیکس (اسناد سفارت آمریکا در باکو) بوده‌است و این اسناد ویکی لیکس باعث شده‌است که جمهوری اسلامی، جمالی‌فشی را دستگیر کند.

در گزارش این روزنامه آمده بود که «یک قهرمان ورزش‌های زرمی به دیپلمات آمریکایی اظهار کرده‌است که جمهوری اسلامی مربیان ورزش‌های رزمی را مجبور می‌کند که به نیروهای سپاه پاسداران و بسیج آموزش بدهد و حتی در سرکوب اعتراضات مخالفان مشارکت کنند.»

به ادعای ویکی‌لیکس در سند منتشر شده هیچ اشاره‌ای به اسرائیل و مشارکت در ترور کارشناسان ایرانی نشده است

روزنامه «دیلی میل» لندن در مطلبی که روز پنج‌شنبه، ۲۸ اردیبهشت‌ ۱۳۹۱ منتشر شد، نوشت که وب‌سایت ویکی‌لیکس همواره اسامی و مشخصات افراد را از اسنادی که افشا می‌کند، حذف کرده است، اما در این سند مشخص که محتوای اظهارات دیپلمات‌های آمریکایی در آذربایجان را منتشر کرده، اشاره شده بود که فرد ایرانی‌ای که با این دیپلمات‌ها در تماس بوده یک مربی ۲۴ ساله ورزش‌های رزمی بود که برای شرکت در مسابقات بین‌المللی به باکو رفته بود.

هرچند که با اعتراف جدید وزیر اطلاعات پیشین دولت جمهوری اسلامی، مشخص می‌شود که مجید جمالی‌فشی با اتهامات ساختگی و به استناد اعترافات اجباری و مستندات «فوتوشاپی»، اعدام شد، اما علی ربیعی، سخنگوی دولت روحانی، پس از افشاگری مازیار ابراهیمی گفته بود: «این اتفاق در دولت ما رخ نداده است. ما نیز اطلاعی از این پرونده نداریم اما در گفت‌وگوهایی که در این‌باره داشته‌ام، اعترافاتی از سوی افرادی انجام شده که درست هم بوده است ولی اعترافاتی هم انجام شده که کار کارشناسی درباره آن‌ها انجام نشده است [...] کارشناس این پرونده‌ها کارشناس ضد‌جاسوسی نبوده است و کارشناسان حوزه دیگری بوده‌اند که در این پرونده کار کرده‌اند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی
روس‌ها و ایرانی‌ها
خبر

شنیداری

پادکست‌ها